Go Back
paistettu tofu ja parsakaali

Paistettu tofu ja parsakaali

Paistettu tofu ja parsakaali on koukuttavan hyvää! Makeansuolainen kastike silaa rapsakat parsakaalin- ja tofunpalat. Tähän ruokaan rakastut!
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 parsakaali
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl vaaleaa tahinia
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä

Lisäksi

  • keitettyä riisiä tai ruokakauraa
  • seesaminsiemeniä
  • ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi tofu ja asettele viipaleet puhtaan keittiöpyyhkeen väliin. Aseta paino päälle ja jätä kuivumaan vartiksi. Kuutioi tofu. Pyörittele tofukuutiot maissitärkkelyksessä.
  • Paloittele parsakaali kukinnoiksi.
  • Valmista kastike sekoittamalla inkivääri, valkosipuli, soijakastike, vaahterasiirappi, tahini, riisiviinietikka ja seesamiöljy.
  • Paahda seesamisiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla. Lisää tofu ja paista rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää tilkka öljyä ja paista parsakaalin kukintoja muutama minuutti niin, että ne hieman pehmenevät. Lisää tofu ja kastike. Paista pari minuuttia sekoitellen.
  • Tarjoa paistettu tofu ja parsakaali keitetyn riisin ta ruokakauran sekä seesaminsiementen ja ruohosipulin kera.