Go Back

Sitruunakakku

Sitruunakakku on vegaaninen, keväisen raikas ja ihanan helppotekoinen. Oliiviöljy tuo maukkaaseen vegeherkkuun makua ja luonnetta.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl mietoa oliiviöljyä
  • 2 dl soijajogurttia
  • 1/2 dl sitruunamehua

Vuoan voiteluun

  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl mantelijauhetta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Pingota leivinpaperi halkaisijalataan 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Öljyä reunat ja jauhota mantelijauheella.
  • Sekoita sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, soijajogurtti ja sitruunamehu. Yhdistä öljy-jogurttiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti. 
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut hieman väriä ja leivonnainen tuntuu myös keskeltä jähmettyneeltä.
  • Jäähdytä sitruunakakku vuoassaan ja siirrä se jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Viimeistele sitruunakakku tupsauttamalla pinnalle tomusokeria.