Sitruunakakku
Sitruunakakku on vegaaninen, keväisen raikas ja ihanan helppotekoinen. Oliiviöljy tuo maukkaaseen vegeherkkuun makua ja luonnetta.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 40 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 dl mietoa oliiviöljyä
- 2 dl soijajogurttia
- 1/2 dl sitruunamehua
Vuoan voiteluun
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl mantelijauhetta
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Pingota leivinpaperi halkaisijalataan 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Öljyä reunat ja jauhota mantelijauheella.
Sekoita sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, soijajogurtti ja sitruunamehu. Yhdistä öljy-jogurttiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut hieman väriä ja leivonnainen tuntuu myös keskeltä jähmettyneeltä.
Jäähdytä sitruunakakku vuoassaan ja siirrä se jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Viimeistele sitruunakakku tupsauttamalla pinnalle tomusokeria.