Go Back
persikkapiirakka

Persikkapiirakka

Persikkapiirakka valmistuu vähällä vaivalla vaikka pääsiäisen kahvipöytään. Mehevä vegaaninen piirakka on ihanaa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera nautittuna.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 3 dl kaurajuomaa
  • 1 1/2 dl rypsöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa

Päälle

  • 1 tlk (235 g) persikanpuolikkaita mehussa

Vuoan voiteluun

  • 1-2 rkl vegaanista margariinia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (noin 24 cm tai suurempi) tai suurehko uunivuoka (noin 25 cm x 30 cm) leivinpaperilla.
  • Sekoita keskenään kaurajuoma, öljy ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä öljy-kaurajuomaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä enempää kuin on tarpeen. Kaada taikina vuokaan.
  • Valuta persikat ja pilko paloiksi. Aseta persikanpalat vuokaan taikinan päälle. Nosta vuoka uuniin ja paista alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi tikun avulla. Persikkapiirakka on valmis, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa ja leivonnainen alkaa irrota vuoan reunoilta.
  • Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat siitä paloja. Tarjoa vegaaninen persikkapiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.