Go Back
linssikeitto

Bataatti-linssikeitto

Bataatti-linssikeitto ei keimaile komealla ulkonäöllään, mutta hurmaa valloittavalla maullaan. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 iso bataatti
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl vihreää currytahnaa esim. Spice up
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 8 dl kasvislientä fondista
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 pkt (n. 70 g) tuoretta babypinaattia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi bataatti suupalan kokoisiksi paloiksi. 
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit ja inkivääri öljyssä. Lisää bataattikuutiot ja currytahna. Paista vielä hetki. Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää kattilaan yhdessä kasvisliemen kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet ja bataattikuutiot pehmenneet.
  • Lisää kattilaan kookoskerma ja soijakastike. Kuumenna, mutta älä keitä. Lisää lopuksi joukkoon huuhdeltu pinaatti. Sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan. 
  • Tarjoa bataatti-linssikeitto rapeakuorisen leivän kera.