Go Back

Amerikkalainen juustokakku

Amerikkalainen juustokakku on valintani, kun haluan onnistua takuuvarmasti. Maailman paras juustokakku on helppo tehdä, mutta vaatii pari niksiä onnistuakseen.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 1 hour 30 minutes
Aika yhteensä 2 hours 15 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

Pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 tl kanelia

Täyte

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadlephia, ei kevyt
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 kananmunan valkuianen
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele reunat.
  • Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita pohjan ainekset esimerkiksi monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi.
  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Sekoita täytteen ainekset yhteen. Kaada seos keksipohjan päälle. Paista juustokakku uunin alatasolla noin tunnin verran, kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Sammuta uuni, avaa uuninluukku rakoselleen ja anna kakun tekeytyä jälkilämmössä vielä puoli tuntia. 
  • Jäähdytä amerikkalainen juustokakku huoneenlämmössä omassa vuoassaan, laita sitten jääkaappiin ja tarjoa vasta seuraavana päivänä.