Amerikkalainen juustokakku
Amerikkalainen juustokakku on valintani, kun haluan onnistua takuuvarmasti. Maailman paras juustokakku on helppo tehdä, mutta vaatii pari niksiä onnistuakseen.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 1 hour hr 30 minutes mins
Aika yhteensä 2 hours hrs 15 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Pohja
- 200 g digestivekeksejä
- 75 g voita
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 tl kanelia
Täyte
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadlephia, ei kevyt
- 150 g ranskankermaa
- 2 kananmunaa
- 1 kananmunan valkuianen
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele reunat.
Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita pohjan ainekset esimerkiksi monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi.
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Sekoita täytteen ainekset yhteen. Kaada seos keksipohjan päälle. Paista juustokakku uunin alatasolla noin tunnin verran, kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Sammuta uuni, avaa uuninluukku rakoselleen ja anna kakun tekeytyä jälkilämmössä vielä puoli tuntia.
Jäähdytä amerikkalainen juustokakku huoneenlämmössä omassa vuoassaan, laita sitten jääkaappiin ja tarjoa vasta seuraavana päivänä.