Korealaiset hot dogit
Korealaiset hot dogit tuovat vaihtelua perinteisiin hodareihin. Mausteinen soijarouhe, tulinen kimchi ja upean umaminen misokastike ovat ihania yhdessä.
Valmistelut 30 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 40 minutes mins
Kategoria perjantaiherkut
- 8 hot dog sämpylää
- 1 prk (n. 250 g) kimchiä esim. Rasilainen
- 8 lehteä jääsalaattia
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 rkl seesamisiemeniä
Maustettu soijarouhe
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl tummaa siirappia
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl chilikastiketta esim. gochujang tai sriracha
- n. 2 dl vettä
Aasialaiset kurkut
- 1/2 kurkku
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1/2 vihreä chili
Misokastike
- 1 dl paksua gurttia
- 1/2 dl vegaanista majoneesia
- n. 1 tl vaaleaa misotahnaa
Aasialaiset kurkut
Viipaloi puolikas kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Hienonna myös korianteri ja viipaloi chili, jos käytätä. Mittaa laakeaan kannelliseen rasiaan riisiviinietikka, sokeri ja suola. Lisää kurkkuviipaleet, korianeri ja chili. Laita kansi kiinni ja hölskytä ainekset sekaisin. Anna marinoitua vähintään tunnin verran.
Maustettu soijarouhe
Sekoita seesamiöljy, soijakastike, siirappi, riisiviinietikka, hienonnetut valkosipulinkynnet ja chilikastike. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista soijarouhetta pari minuuttia. Lisää marinadi ja paista, kunnes marinadi on imeytynyt soijarouheeseen ja hieman karamellisoitunut. Lisää vettä pienissä erissä niin, että aina edellinen vesitilkka on ennättänyt imeytyä soijarouheeseen.
Korealaiset hot dogit
Lämmitä hot dog -sämpylät halutessasi. Sivele pohja ja kansi misomajoneesilla, aseta täytteeksi salaatinlehti, kimchiä, soijarouhetta ja aasialaisia kurkkuja. Viimeistele aasialainen hot dog tuoreella korianterilla ja seesaminsiemenillä.