Valmista ensin hummus. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Tarkista maku. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös valmista hummusta.
Halkaise kurkku ja kaavi vetinen siemenosa esimerkiksi lusikan avulla pois. Kuutioi kurkku. Hienonna ruohosipuli. Kuutioi myös aurinkokuivatut tomaatit.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka muovikelmulla. Varaa riittävästi kelmua, jotta sitä riittää myös voileipäkakun käärimiseen. Jos et omista tarkoitukseen sopivaa vuokaa, voit koota kakun suoraan muovikelmun päälle ja kietoa kakun lopuksi tiukasti muovikelmuun.
Leikkaa leivistä ohuelti reunat. Käytä reunat vaikka krutonkien valmistukseen. Leikkaa kaksi vaaleaa paahtoleipäviipaetta puoliksi, jotta voit latoa kakun tiiliskiven muotoon. Näin vegaaninen voileipäkakku pysyy parhaiten kasassa.
Aseta kolme tummaa paahtoleipäleipäviipaletta leipävuoan pohjalle. Kostuta kevyesti kasvijuomalla. Levitä pohjalle puolet hummuksesta, kurkkukuutioista ja hienonnetusta ruohosipulista.
Lado päälle seuraava leipäkerros. Aseta kaksi puolikasta vaaleaa paahtoleipää reunoille ja kaksi kokonaista leipää keskelle. Kostuta kevyesti kasvijuomalla. Levitä päälle tuorejuusto, lisää kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit.
Lado päälle kolmas leipäkerros. Levitä päälle loput hummustäytteestä, kurkkukuutioista ja hienonnetusta ruohosipulista. Lado päälle viimeiset leivät kakkoskerroksen tapaan. Kostuta kevyesti kasvijuomalla.
Kääri vegaaninen voileipäkakku tiukasti muovikelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Nosta vetäytynyt kakku vuoasta tarjoiluvadille. Nostkista tuorejuusto majoneesilla. Levitä kuorrute tasaisesti voileipäkakun pintaan. K
Koristele vegaaninen voileipäkakku mieleisilläsi koristeilla, kuten kurkulla, tomaatilla ja erilaisialla yrteillä tai vuoraa kakku vaikkapa kokonaan villiyrteillä.