Falafel-pita
Falafel-pita on helppo pikaruoka, joka kelpaa vallan mainiosti myös perjantai-illan purtavaksi. Paahdetut kasvikset ja feta, rapeat falafelit sekä pehmeä tsatsiki tekevät makuelämyksestä täydellisen.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
- 4 pitaleipää
- 12 falafelia
- 1-2 dl vihreää pestokastiketta
- jääsalaattia
- tuoretta basilikaa
Paahdetut kasvikset ja feta
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 pkt (200 g) fetajuustoa
- 3 rkl öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
Tsatsiki
- 2 dl paksua gurttia
- 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2 kurkku
- 1/4 tl suolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset, öljy, suola ja valkosipulinkynnet keskenään ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lohko mukaan fetajuusto. Paahda kasviksia ja fetajuustoa noin 10 minuuttia ja lisää sitten pellille myös falafelit. Jatka paahtamista, kunnes falafelit ovat rapeutuneet ja kasvikset saaneet aavistuksen paahteista väriä.
Kasvisten paahtuessa valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi, valuta neste huolellisesti siivilässä tai puristele käsien välissä mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta maun mukaan suolalla.
Kokoa falafel-pita: Lämmitä pitaleivät leivänpaahtimessa. Avaa leipä taskuksi ja sipaise sisään pestokastiketta. Lisää salaattia, paahtuneita kasviksia ja fetaa, falafelpyöryköitä, tsatsikia sekä tuoretta basilikaa.