Go Back

Hummusplatter eli hummuslautanen

Hummusplatter on rentoa sormisyötävää. Kasaa pehmeän hummuksen päälle paistettuja kasviksia ja rapeita kikherneitä. Nauti nachojen kera! 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (225 g) hummusta esim. Baba Foods
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja kuutioituna
  • 1/2 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Paistetut kasvikset

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta

Paistetut kikherneet

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • öljyä paistamiseen
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/4 tl chilijauhetta

Itse tehdyt nachot

  • 1 Libabröd tai esim. 2 pitaleipää tai tortillalettua
  • öljyä paistamiseen
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele kesäkurpitsa ja paprika pienehköiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista kasviksia noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset hieman pehmenevät, mutta niissä on edelleen purutuntumaa. Mausta maun mukaan suolalla ja valkosipulijauheella. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä. Paista kikherneet rapeaksi. Tähän menee muutama minuutti. Lisää mausteet ja paista vielä minuutin verran. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Leikkaa Libabröd (tai pitaleivät) nachon kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista leipäpalat rapeiksi muutamassa erässä. Mausta ripauksella suolaa. 
  • Kokoa hummusplatter: Levitä hummus laakealle vadille. Lusikoi päälle paistetut kasvikset, rapeat kikherneet ja kuutioidut kirsikkatomaatit. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa hummusplatter itse tehtyjen nachojen kera.