Go Back
vegaaninen banaanileipä

Vegaaninen banaanileipä eli banana bread

Vegaaninen banaanileipä eli banana bread on loistava sijoituskohde hedelmäkorissa odottaville ruskeapilkullisille banaaneille.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 15 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 16

Raaka-aineet
  

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 suolaa
  • 3+1 pientä banaania
  • 1 1/2 dl soijajogurttia tai -rahkaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 1/2 dl fariinisokeria

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta kolme banaania toisessa kulhossa. Sekoita joukkoon soijarahka, öljy ja fariinisokeri. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina pitkänomaiseen kakku/leipävuokaan. Halkaise viimeinen banaani ja aseta puolikkaat vuoan päälle leikkuupinta yläspäin.
  • Paista vegaaninen banaanileipä uunin alatasolla noin tunnin verran. Tarkista kypsyys tikulla. Tökkää esim. grillitikku kakun keskelle. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, on leivonnainen kypsä.
  • Anna banaanileivän jäähtyä rauhassa ennen tarjoamista.