Vegaaninen banaanileipä eli banana bread
Vegaaninen banaanileipä eli banana bread on loistava sijoituskohde hedelmäkorissa odottaville ruskeapilkullisille banaaneille.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 1 hour hr
Aika yhteensä 1 hour hr 15 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 suolaa
- 3+1 pientä banaania
- 1 1/2 dl soijajogurttia tai -rahkaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 1/2 dl fariinisokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta kolme banaania toisessa kulhossa. Sekoita joukkoon soijarahka, öljy ja fariinisokeri. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina pitkänomaiseen kakku/leipävuokaan. Halkaise viimeinen banaani ja aseta puolikkaat vuoan päälle leikkuupinta yläspäin.
Paista vegaaninen banaanileipä uunin alatasolla noin tunnin verran. Tarkista kypsyys tikulla. Tökkää esim. grillitikku kakun keskelle. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, on leivonnainen kypsä.
Anna banaanileivän jäähtyä rauhassa ennen tarjoamista.