Maisemakahvilan raparperipiirakka on klassikko, joka on leivottava ainakin kerran kesässä. Vegaaninen versio on vähintään yhtä maukas ja mehevä kuin alkuperäinenkin.
Paloittele raparperinvarret ja siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Siirrä 1/3 taikinasta syrjään murupintaa varten. Sekoita tähteelle jääneeseen taikinaan 1 dl soijarahkaa ja 2 rkl kaurajuomaa.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 22 x 34 cm).
Tee täyte. Sekoita soijarahka, sokerit ja perunajauhot keskenään. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Lisää raparperinpalat ja murustele päälle muruseos.
Paista maisemakahvilan raparperipiirakka uunin alatasolla noin 45 minuuttia.