Go Back
hummuspastasalaatti

Hummuspastasalaatti

Hummuspastasalaatti on nopea tehdä. Voit hyödyntää valmista hummusta, muut raaka-aineet ennättää valmistella pastan kiehuessa.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g pastaa esim. Rummon täysjyväfusilli
  • 1 prk (225 g) valmista hummusta esim. Baba Foods
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Paistetut kikherneet

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/4 tl tulista chilijauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan 'al dente'. Huuhtele pasta siivilässä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Sekoita joukkoon hummus.
  • Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasvikset napakan kypsäksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää pannulle öljyä, paista kikherneitä muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. 
  • Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna lehtipersilja. Sekoita salaatin ainekset yhteen. Tarkista maku ja mausta hummuspastasalaatti tarvittaessa suolalla ja pippurilla.