Hummuspastasalaatti
Hummuspastasalaatti on nopea tehdä. Voit hyödyntää valmista hummusta, muut raaka-aineet ennättää valmistella pastan kiehuessa.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Kategoria Pastat ja nuudelit, Salaatit
- 200 g pastaa esim. Rummon täysjyväfusilli
- 1 prk (225 g) valmista hummusta esim. Baba Foods
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- öljyä paistamiseen
- 1/2 tl suolaa
- n. 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku lehtipersiljaa
Paistetut kikherneet
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- öljyä paistamiseen
- 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/4 tl tulista chilijauhetta
- 1/2 tl suolaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan 'al dente'. Huuhtele pasta siivilässä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Sekoita joukkoon hummus.
Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasvikset napakan kypsäksi. Siirrä syrjään odottamaan.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää pannulle öljyä, paista kikherneitä muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna lehtipersilja. Sekoita salaatin ainekset yhteen. Tarkista maku ja mausta hummuspastasalaatti tarvittaessa suolalla ja pippurilla.