Go Back
feta-pinaattipasteijat

Feta-pinaattipasteijat

Feta-pinaattipasteijat ovat makoisia ja ihana rapsakoita. Maukkaat suolaiset tarjottavat valmistuvat lehtevästä filotaikinasta.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 18

Raaka-aineet
  

  • 6 arkkia filotaikinaa pakaste, esim. Myllyn Paras
  • n. 1/2 dl oliiviöljyä

Feta-pinattitäyte

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 250 g tuoretta babypinaattia
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria myllystä
  • 200 g fetajuustoa

Päälle

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää pinaatti ja paista, kunnes se painuu kasaan. Mausta mustapippurilla. Sekoita joukkoon pähkinät ja murustelut fetajuusto. Anna jäähtyä.
  • Ota yksi filotaikina-arkki ja levitä se työpöydälle. Sivele pinta kevyesti oliiviöljyllä. Aseta päälle toinen taikina-arkki ja jaa taikina pitkältä sivulta kuuteen 8 cm kokoiseen palaan. Aseta kunkin palan päähän lusikallinen pinaatti-fetatäytettä ja taittele kolmioiksi. Taittele loput pasteijat samaan tapaan.
  • Aseta feta-pinaattipasteijat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sivele pinta kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Toista vielä kaksi kertaa.
  • Paista feta-pinaattipasteijat 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.