Go Back

Tomaatti-mozzarellapasta

Tomaatti-mozzarellapasta yhdistää tuoreet tomaatit, makeat persikat ja täyteläisen mozzarellajuuston. Lisää kaveriksi tuoretta minttua, et tule katumaan!
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 175 g pastaa esim. täysjyväfusilli
  • 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1/2-1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa
  • 2 kypsää persikkaa
  • 1 dl pinjansiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan "al dente". Huuhtele ja valuta pasta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Mittaa suureen kulhoon balsamiviinietikka, oliiviöljy ja suola sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää kulhoon kastikkeen joukkoon. Puristele aineksia käsin niin, että tomaatit hieman pehmenevät. Halkaise persikat. Poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna minttu.
  • Sekoita tomaattien joukkoon pasta, persikat ja minttu. Revi joukkoon mozzarellajuusto. Rouhi sekaan mustapippuria maun mukaan.
  • Viimeistele tomaatti-mozzarellapasta paahdetuilla pinjansiemenillä.