Go Back
ruokaisa salaatti

Kikherne-couscoussalaatti

Kikherne-couscoussalaatti on supersimppeli ja ruokaisa salaatti, jonka juju piilee makoisiksi maustetuissa kikherneissä ja taivaallisessa cashewkastikeessa.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 1/2 dl täysjyväcouscousia
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 rs (250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 1/2 kurkku
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Mausteiset kikherneet

  • 2 tlk (à 230 g) kikherneitä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korinateria
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa

Cashewkastike

  • 1 dl cashewtahnaa tai vaaleaa tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 4 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet
 

  • Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja suola. 
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy pannulla. Paista kikherneet rapeiksi. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Puolita kirsikkatomaatit tai leikkaa ne neljään osaan. Kuutioi kurkku. Silppua punasipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kasvikset ja yrtit couscousin joukkoon.
  • Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Sekoita kikherneet couscousin joukkoon. Tarjoa kikherne-couscoussalaatti cashewkastikkeen kanssa.