Go Back

Toscakakku - vegaaninen omenakakku toscakuorrutteella

Toscakakku on vegaaninen, sisältä mehevä ja päältä hurmaavan rapeaksi paahtunut. Makean rapea toscakuorrute kätkee sisäänsä ihanan omenatäytteen. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 125 g maidotonta margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kaurajuomaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Väliin

  • n. 250 g omenoita

Vuokaan

  • 1-2 rkl maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju

Toscakuorrute

  • 100 g maidotonta margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl mantelilastuja tai 2 dl mantelilastuja + 2 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaurajuomaa

Valmistusohjeet
 

  • Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat margariinilla.
  • Vatkaa margariini ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, kaurajuoma sekä sitruunamehu. Levitä taikina vuokaan.
  • Lohko omenat ja levitä ne taikinan päälle. Nosta kakku 175 asteiseen uuniin ja paista 25 minuuttia.
  • Valmista toscakuorrute kakun paistuessa. Sulata margariini kattilassa. Lisää sokeri, mantelilastut (ja rouhitut cashewpähkinät), kaurajuoma sekä vehnäjauhot. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen.
  • Nosta kakku uunista. Nosta lämpö 200 asteeseen. Levitä toscakuorrute kakun pinnalle. Paista kakkua vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute saa hieman paahteista väriä.
  • Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoile vegaaninen toscakakku sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.