Toscakakku - vegaaninen omenakakku toscakuorrutteella
Toscakakku on vegaaninen, sisältä mehevä ja päältä hurmaavan rapeaksi paahtunut. Makean rapea toscakuorrute kätkee sisäänsä ihanan omenatäytteen.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 40 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr
Kategoria Makeat leivonnaiset
- 125 g maidotonta margariinia
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kaurajuomaa
- 2 rkl sitruunamehua
Vuokaan
- 1-2 rkl maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju
Toscakuorrute
- 100 g maidotonta margariinia
- 1 dl sokeria
- 4 dl mantelilastuja tai 2 dl mantelilastuja + 2 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaurajuomaa
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat margariinilla.
Vatkaa margariini ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, kaurajuoma sekä sitruunamehu. Levitä taikina vuokaan.
Lohko omenat ja levitä ne taikinan päälle. Nosta kakku 175 asteiseen uuniin ja paista 25 minuuttia.
Valmista toscakuorrute kakun paistuessa. Sulata margariini kattilassa. Lisää sokeri, mantelilastut (ja rouhitut cashewpähkinät), kaurajuoma sekä vehnäjauhot. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen.
Nosta kakku uunista. Nosta lämpö 200 asteeseen. Levitä toscakuorrute kakun pinnalle. Paista kakkua vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute saa hieman paahteista väriä.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoile vegaaninen toscakakku sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.