Go Back

Härkis flat bread

Härkis flat bread valmistuu mutkia oikomalla, mutta sopii silti täydellisesti niin viikonlopun herkutteluun kuin arki-illan purtavaksikin.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria perjantaiherkut

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (2 kpl) naanleipää tai itse tehtyjä
  • 1 pkt (225 g ) valmista hummusta
  • 1 pkt (250 g) härkistä tai nyhtökauraa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria

Kastike

  • 1/2 dl paksua kauragurttia
  • 1 rkl vegaanista majoneesia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi

Marinoitu punasipuli

  • 1/2 punasipuli
  • 3 rkl punavinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita ensimmäisenä punasipuli marinoitumaan. Mittaa punaviinietikka, sokeri ja suola laakeaan kulhoon. Viipaloi punasipuli ohuksi renkaiksi. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia tai pidempään. 
  • Sekoita gurtti, majoneesi ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
  • Paloittele kirsikkatomaatit neljään osaan. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianeri.
  • Kuumenna öljy pannulla. Paista härkis rapeaksi. 
  • Kokoa flat breadit. Kuumenna naan-leivät halutessasi nopeasti kuivalla, kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Levitä päälle hummusta, paistettua härkistä, kirsikkatomaatteja, avokadoa, marinoitua punasipulia ja hienonnettua korianteria. Viimeistele härkis flat bread valkosipulikastikkeella.