Härkis flat bread
Härkis flat bread valmistuu mutkia oikomalla, mutta sopii silti täydellisesti niin viikonlopun herkutteluun kuin arki-illan purtavaksikin.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
Kategoria perjantaiherkut
- 1 pkt (2 kpl) naanleipää tai itse tehtyjä
- 1 pkt (225 g ) valmista hummusta
- 1 pkt (250 g) härkistä tai nyhtökauraa
- öljyä paistamiseen
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 avokado
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
Kastike
- 1/2 dl paksua kauragurttia
- 1 rkl vegaanista majoneesia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
Marinoitu punasipuli
- 1/2 punasipuli
- 3 rkl punavinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Laita ensimmäisenä punasipuli marinoitumaan. Mittaa punaviinietikka, sokeri ja suola laakeaan kulhoon. Viipaloi punasipuli ohuksi renkaiksi. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia tai pidempään.
Sekoita gurtti, majoneesi ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
Paloittele kirsikkatomaatit neljään osaan. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianeri.
Kuumenna öljy pannulla. Paista härkis rapeaksi.
Kokoa flat breadit. Kuumenna naan-leivät halutessasi nopeasti kuivalla, kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Levitä päälle hummusta, paistettua härkistä, kirsikkatomaatteja, avokadoa, marinoitua punasipulia ja hienonnettua korianteria. Viimeistele härkis flat bread valkosipulikastikkeella.