Omenavispipuuro
Omenavispipuuro on koukuttavan kanelista, samettisen pehmeää ja koostumukseltaan herkullisen kuohkeaa. Vispipuuro on aamupala, välipala tai jälkiruoka - ihan niinkuin sinä päätät.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
- 5 dl löysää omenasosetta
- n. 2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl tummia mannasuurimoita esim. Myllyn Paras
Mittaa vesi, omenasose ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaneli, suola ja vaniljasokeri ja lopuksi mannasuurimot pienissä erissä koko ajan vispilällä vispaten. Keitä noin 5 minuuttia.
Sammuta levy, laita kansi päälle ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
Jäähdytä omenavispipuuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Tarjoa omenavispipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi kaurajuoman ja pähkinöiden kera.