Go Back
omenavispipuuro

Omenavispipuuro

Omenavispipuuro on koukuttavan kanelista, samettisen pehmeää ja koostumukseltaan herkullisen kuohkeaa. Vispipuuro on aamupala, välipala tai jälkiruoka - ihan niinkuin sinä päätät.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 5 dl löysää omenasosetta
  • n. 2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl tummia mannasuurimoita esim. Myllyn Paras

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa vesi, omenasose ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaneli, suola ja vaniljasokeri ja lopuksi mannasuurimot pienissä erissä koko ajan vispilällä vispaten. Keitä noin 5 minuuttia.
  • Sammuta levy, laita kansi päälle ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
  • Jäähdytä omenavispipuuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  • Tarjoa omenavispipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi kaurajuoman ja pähkinöiden kera.