Go Back

Kukkakaalitacot

Kukkakaalitacot tuovat vaihtelua perinteiseen texmex-iltaan. Pieniin tortillalättyihin lastataan paahdettua kukkakaalia, rapeita kikherneitä sekä samettista pähkinätahnaa.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 6 pientä tortillalettua
  • 150 g fetajuustoa
  • 1/2 ruukkua korianteria

Paahdettu kukkakaali

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl cajunmaustetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Paahdetut kikherneet

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Cashewkastike

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 limetin mehu
  • 1 vihreä jalapeno
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/4 tl suolaa
  • n. 1 dl vettä

Valmistusohjeet
 

Cashewkastike

  • Laita cashewpähkinät likoamaan vähintään kaksi tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta liotusvesi pois. Mittaa kaikki kastikeainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta sauvaekoittimella tahnaksi. Lisää vettä, kunnes koostumus on tahnamainen.

Paahdettu kukkakaali

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita öljy ja mausteet ja hiero mausteöljy kukkakaalinuppujen pintaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kukinnot ovat saaneet paahteisen värin. 

Paahdetut kikherneet

  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy pannulla ja paista kikherneet rapeiksi. Lisää mausteet ja paista vielä pari minuuttia. 

Kukkakaalitacot

  • Kokoa kukkakaalitacot. Lämmitä tortillaletut uunissa tai kuivalla kuumalla pannulla. Sipaise pintaan cashewkastiketta. Lisää täytteeksi paahtuneita kukkakaalinnuppuja, rapeita kikherneitä, murusteltua fetajuustoa ja hienonnettua korianteria. Taita kaksinkerroin ja nauti heti.