Nachodippi
Nachodippi saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Jos rakastat nachopeltiä, ihastut takuulla myös tähän viikonloppuherkkuun.
Valmistelut 30 minutes mins
Kypsennys 5 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
Kategoria perjantaiherkut
- 1 pkt (150 g) vegaanista tuorejuustoa
- 1-2 rkl kauragurttia
- 1/2 limetin mehu
- 1/2 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1 tlk (350 g) valmista salsakastiketta esim. Santa Maria
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
- 2 jalapenoa
- 1-2 vartta kesäsipulia
Tomaattisalsa
- 1 pkt (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1/2 pieni punasipuli
- 1/2-1 punainen keskivahva chili
- 1/2 limetin mehu
- 1/2 ruukku tuoretta korianteria
- 1/4 tl suolaa
Paahdetut kikherneet
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- öljyä paistamiseen
- 1 tl cajunmaustetta
- 1/2 tl suolaa
Tortillasipsit
- 4 täysjyvätorillaa
- öljyä paistamiseen
- suolaa
Pico de gallo -tomaattisalsa
Nachodippi
Notkista tuorejuusto lusikallisella tai kahdella kauragurttia. Sekoita joukkoon limetinmehu. Mausta ripauksella suolaa ja halutessasi hienonnetulla valkosipulinkynnellä.
Viipaloi jalapenot, hienonna kevätsipulit varsineen. Hienonna loppu korianteri. Kokoa nachodippi. Levitä tuorejuustoseos vadille. Lisää päälle valmissalsakastike, sitten pico de gallo, paistetut kikherneet, hienonnettu korianteri, jalapenoviipaleet sekä kevätsipuli. Nauti nachodippi tortillasipsien tai nachojen kera.