Go Back
linssikeitto

Thai-linssikeitto

Thai-linssikeitto samettisen pehmeä, ruokaisa ja nopea valmistettava. Mitä muuta kelpo arkiruoalta osaa toivoa?
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 1/2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 rkl sitruunarohotahnaa
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 6-7 dl kasvislientä
  • 5 kaffirilimetinlehteä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 limetin mehu

Päälle

  • cashewpähkinöitä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli, lisää currytahna, sitruunaruohotahna, valkosipuli ja inkivääri. Paista pari minuuttia sekoitellen. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan veden ja kaffirilimetinlehtien kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet.
  • Poimi kaffirilimetinkehdet kattilasta. Lisää soijakastike, limetinmehu, kookoskerma ja suola. Aja sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  • Tarjoa thai-linssikeitto leivän kera. Lisää keiton päälle halutessasi paahdettuja cashewpähkinöitä.