Go Back

Speculoos-korvapuustit

Speculoos-korvapuustit - keksitahnalla täytetyt vegaaniset korvapuustit! Voiko ihanampaa herkkua ollakaan?
Valmistelut 1 hour 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 1 hour 45 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 16

Raaka-aineet
  

Pullataikina

  • 2 1/2 dl kaurajuomaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss (11g) kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
  • 6-8 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 2 dl Speculoos-tahnaa

Päälle

  • raesokeria

Voiteluun

  • kahvia soijajuomaa tai kaurakermaa

Valmistusohjeet
 

  • Lämmitä neste 42-asteiseksi. Sekoita nesteeseen sokeri, kardemumma ja suola.
  • Sekoita kuivahiiva noin neljään desilitraan jauhoja ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita. Jos käytät tuorehiivaa, liota se 37-asteiseen nesteeseen ja lisää muut aineet vasta sitten. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten.
  • Lisää rasva. Jatka vaivaamista ainakin 5-10 minuuttia ja lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä sekä kulhon pohjasta.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja aseta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
  • Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kaulitse taikina isoksi levyksi. Levitä päälle Speculoos-tahna. Kääri levy pitkältä sivulta rullalle, jätä sauma pohjalle ja leikkaa vinoin viilloin kolmion muotoisiksi paloiksi. Laita pullat kapea puoli ylöspäin ja litistä keskeltä korvapuusteiksi. Aseta pullat leivinpaperilla vuorattujen uuninpeltien päälle, peitä liinalla ja kohota lämpimässä vielä noin 15 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 225-asteeseen. Jos käytät kiertoilmaa, laske lämpöä 205-asteeseen. Voitele speculoos-korvapuustit halutessasi, ripottele pinnalle raesokeria ja paista koosta riippuen noin 8-12 minuuttia.