Vihreä wokki
Vihreä wokki valmistuu kesäkurpitsasta ja varsiparsakaalista. Tofu ja pähkinät tuovat ruokaisuutta, maustekastike niputtaa ainekset yhteen.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 30 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 1 pkt (270 g) marinoitua tofua
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 pkt (150 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
- 3 vartta kevätsipulia
- öljyä paistamiseen
- 150 g täysjyvänuudeleita
Kastike
- 3 rkl kalakastiketta tai no-fish sauce
- 3 rkl tamarindi-tahnaa
- 3 rkl fariini- tai palmusokeria
Lisäksi
- tuoretta korianteria
- paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita kastikeaineket yhteen.
Kuivaa tofu huolellisesti. Kuutioi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuutioi kesäkurpitsa ja paloittele varsiparsakaalit. Hienonna kevätsipulit varsineen. Lisää öljyä paisitinpannulle. Paista kasvikset napakan kypsiksi. Lisää nuudelit, tofukuutiot ja kastike. Paista sekoitellen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Viimeistele vihreä wokki yrteillä ja pähkinöillä.