Go Back

Vihreä wokki

Vihreä wokki valmistuu kesäkurpitsasta ja varsiparsakaalista. Tofu ja pähkinät tuovat ruokaisuutta, maustekastike niputtaa ainekset yhteen.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (270 g) marinoitua tofua
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 pkt (150 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
  • 3 vartta kevätsipulia
  • öljyä paistamiseen
  • 150 g täysjyvänuudeleita

Kastike

  • 3 rkl kalakastiketta tai no-fish sauce
  • 3 rkl tamarindi-tahnaa
  • 3 rkl fariini- tai palmusokeria

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikeaineket yhteen.
  • Kuivaa tofu huolellisesti. Kuutioi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi kesäkurpitsa ja paloittele varsiparsakaalit. Hienonna kevätsipulit varsineen. Lisää öljyä paisitinpannulle. Paista kasvikset napakan kypsiksi. Lisää nuudelit, tofukuutiot ja kastike. Paista sekoitellen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Viimeistele vihreä wokki yrteillä ja pähkinöillä.