Go Back

Vegaaninen mamman marjapiirakka

Marjapiirakka onnistuu mainiosti myös vegaanisena. Tuunaa pohjaa ja vaihtele marjoja maun mukaan.
Prep Time20 minutes
Active Time30 minutes
Total Time50 minutes
Course: Makeat leivonnaiset
Yield: 8

Materials

Pohja:

  • 100 g pehmeää vegaanista leivontamargariinia esim. sininen Keiju
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai esim. kardemummaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja tai vastaava määrä vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl kaurajuomaa

Täyte:

  • 300 g marjoja esim. punaherukka, mustikka, vadelma
  • +1 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastemarjoja
  • 1 prk (400 g) maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa esim Alpro
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Instructions

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Voitele piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (halkaisija 28 cm).
  • Sekoita keskenään pehmeä margariini ja sokerit. Sekoita keskenään vehnä- ja grahamjauhot, leivinjauhe ja mantelijauhot. Voit korvata grahamjauhot ja mantelijauheen myös vehnäjauhoilla. Lisää jauhot rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon kaurajuoma. Vältä turhaa vatkaamista.
  • Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pintaan reikiä haarukalla. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja laske lämpö 175 asteesen.
  • Valmista täyte pohjan paistuessa. Sekoita soijajogurtti, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Tuoreet marjat eivät niitä tarvitse.
  • Nosta vuoka uunista. Kaada piirakkapohjalle rahkaseos, ja levitä päälle marjat. Paista piirakkaa vielä noin 20-30 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä paistoajan loppupuolella. Täyte hyytyy vielä jäähtyessään, joten uskalla nostaa piirakka ajoissa uunista.
  • Anna piirakan jäähtyä kokonaan, mielellään jääkaapissa yön yli, jotta täyte on kokonaan hyytynyt.