Go Back
misokeitto

Misokeitto

Misokeitto on täydellinen kylmien ilmojen soppa. Maukas liemi ja yltäkylläiset täytteet lämmittävät kuin sisäinen villasukka. 
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g herkkusieniä
  • öljyä paistamiseen
  • 4 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 9 dl vettä
  • 2 rkl soijakastiketta

Lisäksi

  • 1 pkt (270 g) marinoitua tofua esim. Jalotofu
  • 100 g ramen- tai udonnuudeleita
  • 1 paksoi
  • 150 g porkkanaa
  • 2-3 vartta kevätsipulia
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Kuutioi tofu. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Paista tofu rapeaksi.
  • Tofun paistuessa kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri. Paloittele sienet. Hienonna kevätsipulinvarret. 
  • Kuumenna öljy pannulla. Paista valkosipulia, inkivääriä, sieniä  ja kevätsipulin vaaleaa osaa (säästä vihreät osat viimeistelyyn) pari minuuttia. Lisää vesi, misotahna ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Poista paksoista kova kanta. Suikaloi lehdet. Hienonna kevätsipulin varret. Lisää kasvikset liemeen. Keitä pari minuuttia.
  • Jaa nuudelit kulhoihin. Kauho päälle lientä. Jaa päälle tofukuutiot. Viimeistele misokeitto kevätsipulivarsilla ja seesaminsiemenillä. Päälle sopivat hyvin myös erilaiset idut ja yrtit.