Go Back

Uunijuurekset 2.0

Uunijuurekset on helppo tapa lisätä vegeä lautaselle. Mausteiset uunijuurekset ovat niin herkkua, että ne kelpaavat vaikka joulupöytään tuttujen joululaatikoiden sijaan tai rinnalle.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 bataatti
  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 3-4 rkl öljyä
  • 2 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua korianeria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • granaattiomenan siemeniä
  • fetajuustoa
  • lehtipersiljaa
  • valmista majoneesia, esim. chili- tai valkosipuli-

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä kiertoilmaa.
  • Pese juurekset huolellisesti. Kuori bataatti ja palsternakat sekä halutessasi myös porkkanat. Leikkaa juurekset mahdollisimman saman kokoisiksi tikuiksi.
  • Sekoita öljy ja mausteet suuressa kulhossa. Lisää joukkoon juurestikut ja pöyhi huolellisesti sekaisin niin, että mausteöljy levittyy mahdollisimman tasaisesti juuresten pintaan.
  • Paahda uunijuureksia 20-30 minuuttia kunnes ne ovat saaneet paahteista väriä. 
  • Levitä uunijuurekset laakealle vadille. Viimeistele ennen tarjoilua granaattiomenan siemenillä, fetajuustomurulla ja lehtipersiljalla. Lisää halutessasi päälle valmista majoneesikastiketta.