Go Back

Tofu-pähkinäcurry

Tofu-pähkinäcurry sopii syksyn ja talven viimaisille keleille kuin nenä päähän. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tofu

  • 2 pkt (n. 300-400 g ) marinoitua tofua
  • öljyä paistamiseen

Pähkinäkastike:

  • 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2-1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • n.1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • riisiä tai ruokakauraa

Valmistusohjeet
 

  • Laita pähkinät likoamaan pari tuntia ennen ruoan valmistusta tai anna niiden liota vaikka yön yli.
  • Kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi.
  • Tofun paistuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa, pinnoittamattomassa kasarissa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipulit ja inkivääri, paista vielä hetki. Lisää kuivamausteet sekä tomaattipyree ja chilikastike. Paista vieläpa pari minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska sekä liotetut, valutetut pähkinät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin vartin verran välillä sekoitellen.
  • Lisää kaurakerma ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Lisää tofukuutioit ja mausta maun mukaan suolalla.
  • Tarjoa tofu-pähkinäcurry esimerkiksi riisin kera.