Go Back

Kukkakaali-texmexpelti

Kukkakaali-texmexpelti on terveellinen texmexmättö, jossa on makua ja meininkiä. Paahtuneet kukkakaalinnuput saavat seurakseen nachopelliltä tuttuja herkkuja.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 kukkakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl taco-maustetta
  • 1/2 tl suolaa

Papupaistos

  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 2 rkl taco-maustetta
  • n. 2 rkl vettä

Tomaattisalsa

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 avokado kuutioituna
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili viipaloituna
  • tuoretta korianteria hienonnettuna
  • valmista vegaanista majoneesikastiketta esim. chili- tai valkosipuli tai kasvipohjaista ranskankermaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä kiertoilmaa.
  • Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Sekoita öljy, suola ja taco-mauste ja hiero mausteöljy kukkakaalinnuppujen pintaan. Levitä nuput leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on saanut paahteista väriä.
  • Valmista tomaattisalsa. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kasvikset, limetinmehu sekä mausteet. Tarkista maku.
  • Valmista papupaistos. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää pavut ja taco-mauste. Paista pari minuuttia sekoitellen ja lisää tilkka vettä. Kuumenna.
  • Lisää kukkakaalin päälle papupaistos, tomaattisalsa, avokadokuutiot, chiliviipaleet ja hienonnettu korianteri. Viimeistele majoneesikastikkeella tai nokareella ranskankermaa tai paksua gurttia.