Go Back

Feta-pinaattipasta

Feta-pinaattipasta on yksi niistä ruoista, joissa tuntuu olevan taikaa. Miten näin vähistä aineksista voi syntyä jotain näin käsittämättömän hyvää?
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g täysjyväpastaa esim. fusilli
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • 1 pkt (n. 70 g) tuoretta babypinaattia
  • n. 1/2 dl kaurakermaa
  • n. 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi halutessasi

  • pinjansiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää pannulle pakastepinaatti ja anna sulaa. Murustele joukkoon fetajuusto. Pyöräytä mukaan myös tuore pinaatti. Sekoita niin, että pinaatti painuu hieman kasaan.
  • Notkista kastike tilkalla kaurakermaa. Mausta sitruunamehulla ja maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Tarkista maku.
  • Viimeistele feta-pinaattipasta paahdetuilla pinjansiemenillä.