Feta-pinaattipasta
Feta-pinaattipasta on yksi niistä ruoista, joissa tuntuu olevan taikaa. Miten näin vähistä aineksista voi syntyä jotain näin käsittämättömän hyvää?
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
- 200 g täysjyväpastaa esim. fusilli
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- 1 ps (150 g) pakastepinaattia
- 1 pkt (200 g) fetajuustoa
- 1 pkt (n. 70 g) tuoretta babypinaattia
- n. 1/2 dl kaurakermaa
- n. 1/2 sitruunan mehu
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi halutessasi
- pinjansiemeniä paahdettuna
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää pannulle pakastepinaatti ja anna sulaa. Murustele joukkoon fetajuusto. Pyöräytä mukaan myös tuore pinaatti. Sekoita niin, että pinaatti painuu hieman kasaan.
Notkista kastike tilkalla kaurakermaa. Mausta sitruunamehulla ja maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon. Tarkista maku.
Viimeistele feta-pinaattipasta paahdetuilla pinjansiemenillä.