Go Back

Tomaattikeitto

Tomaattikeitto voi olla ankeaa ja mautonta tai suussa sulavaa herkkua. Tämä tomaattikeitto kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 1 hr 10 mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 fenkoli
  • 3 porkkanaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl tuoreita yrttejä oregano, timjami, basilika
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Levitä kirsikkatomaatit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Töki tomaatteihin haarukalla tai terävällä veitsellä reikiä. Hienonna joukkoon kaksi valkosipulinkynttä. Pirskottele päälle noin kolmasosa öljystä. Paahda tomaatteja noin 20 minuuttia.
  • Tomaattien paahtuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat, suikaloi fenkoli. Kuullota kasviksia lempeällä lämmöllä runsaassa öljyssä kaikessa rauhassa, kunnes tomaatit ovat paahtuneet. Lisää tomaatit ja loput ainekset kattilaan. Anna porista hiljalleen kannen alla noin 45 minuuttia.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai tilkka viinietikkaa. Sopiva suolan, sokerin ja hapon tasapaino riippuu tomaattien makeudesta, siitä millaista viiniä käytit ja tieteinkin omista makumieltymyksistä.
  • Tarjoa tomaattikeitto vastapaistettujen sämpylöiden kera.