Go Back

Munakoiso-pastavuoka

Munakoiso-pastavuoka on italialaisen klassikon melanzane alla parmigiana -vuokaruoan ruokaisampi versio. Tässä ruoka, jota juuston ystävä ei voi vastustaa! 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 munakoiso
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 2 prk (à 400 g ) valmista tomaattikastiketta (esim. arrabiata-maustettua)
  • 1 dl vettä
  • 1 pkt (250 g ) tuorenauhapastaa tai tortellineja (esim. juustotäytteisiä)
  • 1 pkt (125 g ) mozzarellajuustoa
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Viipaloi munakoisot noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna itkettyä vartin verran. Pyyhkäise pinnalle tihkunut neste ja sivele päälle oliiviöljyä. Paahda munakoisoja noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneet pehmoisiksi ja saaneet hieman väriä. Käännä puolessa välissä paistoa.
  • Sekoita tomaattikastike, vesi ja pasta uunivuoassa. Jos käytät nauhapastaa, kääri nauhat sykeröiksi tomaattikastikkeen joukkoon. Tortellinit voi sekoittaa suoraan tomaattikastikkeeseen. Lisää vuokaan paahtuneet munakoisot ja revitty mozzarellajuusto. Raasta pinnalle parmesaanijuusto.
  • Paahda munakoiso-pastavuoka 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pasta on kypsää.