Lohkoperunat on helppo lisuke ruoalle kuin ruoalle ja niitä napsii mielellään vaikka sellaisenaan. Parilla helpolla keinolla nostat lohkoperunat hetkessä luksusluokkaan.
1kgkiinteämaltoisia perunoitaesim. Nicola tai Annabelle
3rklöljyä
3/4tlsuolaa
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma; tai 225 asteeseen tasalämpö).
Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Perunoita ei tarvitse kuoria, mutta vaurioittuneet kohdat tulee poistaa. Kuivaa perunat huolellisesti.
Mittaa öljy ja suola suureen kulhoon. Sekoita. Halkaise perunat ja leikkaa puolikkaat koosta riippuen kolmeen tai neljään lohkoon. Laita perunat suureen kulhoon mausteöljyn kanssa. Pöyhi käsin sekaisin.
Levitä lohkoperunat väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille yhteen kerrokseen niin, että ne ovat toisista irrallaan ja mahdollisimman moni on kosketuksissa uuninpellin kanssa.
Paahda perunoita mieluiten kiertoilmatoiminnolla noin 20-30 minuuttia. Tarkkaile paahtumista ja käännä pellit tarvittaessa. Avaa uuniluukku pari kertaa paahtamisen aikana, jotta kosteus pääsee haihtumaan uunista. Lohkoperunat ovat valmiita, kun ne ovat saaneet pintaansa hieman paahtunutta väriä.
Tarjoile lohkoperunat kuumina esimeriksi itse tehdyn majoneesikastikkeen kanssa.