Go Back
salt & vinegar -perunat

Salt & Vinegar -perunat

Salt & vinegar -perunat lohtivat perunoista herkkua. Jos pidät viinietikkasipseistä, rakastat näitä rapean paahteisia ja happaman suolaisia pottusia. 
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Salt & Vinegar -perunat

  • 1 kg (uusia) perunoita
  • 1 l vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • n. 1/2 dl öljyä
  • n. 1 tl suolaa
  • 2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa

Valkosipulikastike

  • 1 dl paksua gurttia esim. Oatly
  • 2 rkl vegaanista maustamatonta majoneesia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

Salt & vinegar -perunat

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja väkiviinaetikka. Keitä perunat napakan kypsiksi etikalla ja suolalla maustetussa vedessä.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. 
  • Levitä keitetyt perunat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lyttää varovasti esimerkiksi juomalasin pohjalla liiskaksi. Pirskottele pinnalle öljyä ja mausta suolalla. Paahda perunoita noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat reilusti paahtuneita ja rapeita. Sivele pinnalle lopuksi omenaviinietikkaa. Tarjoa salt & vinegar -perunat gurttikastikkeen kera.

Kastike: 

  • Sekoita kastikeainekset yhteen. Tarkista maku.