3/4dlgrahamjauhojatai vastava määrä ruis- tai vehnäjauhoja
1dlsokeria
1/2dlfariinisokeria
1/2tlleivinjauhetta
1 1/2tlkardemummaa
5dlmustikoitatuoreita tai pakaste
2rklsokeria
n. 1rklperunajauhoja
Valmistusohjeet
Ruskista ensin voi. Paloittele voi kattilaan, nosta kattila levylle ja kuumenna keskilämmöllä. Kuumenna voita välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu väriltään pähkinäisen ruskeaksi. Jos omistat lämpömittarin, siirrä voi levyltä, kun mittari näyttää 160 astetta. Anna voin jäähtyä hieman. Voit myös jättää ruskistamisen väliin ja sulattaa voin.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele piirakkavuoka (halk 28 cm).
Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää (ruskistettu) voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan.
Sekoita keskenään perunajauhot, mustikat ja sokeri. Levitä mustikat pohjan päälle.
Paista mustikkapiirakkaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Nauti mustikkapiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.