Go Back

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on leivottava ainakin kerran kesässä. Maailman parhaan mustikkapiiraan maun salaisuus piilee ruskistetussa voissa.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

  • 200 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl grahamjauhoja tai vastava määrä ruis- tai vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl kardemummaa
  • 5 dl mustikoita tuoreita tai pakaste
  • 2 rkl sokeria
  • n. 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohjeet
 

  • Ruskista ensin voi. Paloittele voi kattilaan, nosta kattila levylle ja kuumenna keskilämmöllä. Kuumenna voita välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu väriltään pähkinäisen ruskeaksi. Jos omistat lämpömittarin, siirrä voi levyltä, kun mittari näyttää 160 astetta. Anna voin jäähtyä hieman. Voit myös jättää ruskistamisen väliin ja sulattaa voin.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Voitele piirakkavuoka (halk 28 cm).
  • Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää (ruskistettu) voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan.
  • Sekoita keskenään perunajauhot, mustikat ja sokeri. Levitä mustikat pohjan päälle.
  • Paista mustikkapiirakkaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Nauti mustikkapiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.