Go Back

Vegaaninen makaronilaatikko

Vegaaninen makaronilaatikko on arjen luottopakki, joka valmistuu näppärästi ja edullisesti soijarouheesta. Soijarouhe-makaronilaatikko onnistuu vaivatta myös ilman makaronien keittämistä.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 400 g tummia makaroneja raakoja
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • reilu loraus öljyä paistamiseen käytin yrttimaustettua rypsiöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2+5 dl kasvislientä
  • 2 tlk (à 2 1/2 dl ) (mustapippurilla maustettua) kaurakermaa
  • 1 rkl Välimeren yrttisekoitusta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se pehmenee. Lisää valkosipulinkynnet ja paista vielä hetki. Lisää soijarouhe ja mausteet. Kääntele mausteet sekaisin ja paista vielä minuutin verran. Lisää tarvittaessa öljyä.
  • Lisää pannulle 2 dl kasvislientä. Kuumenna ja anna hautua kunnes enin neste on imeytynyt rouheeseen.
  • Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa ja nosta vuoka uuniin. Kypsennä vegaaninen makaronilaatikko uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.