Go Back

Vegaaninen italianpata

Vegaaninen italianpata on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (225 g ) Muru kaurajauhista
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/2 punainen paprika
  • 3 dl täysjyvärakettispagettia
  • 5 dl kasvislientä fondista
  • 1 dl maissia
  • 1 dl herneitä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paprika ja paista vielä hetki. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, mausteet ja tomaatipyree sekä rakettispagetti. Paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  • Paista sillä välin kaurajauhis tilkassa öljyä. Mausta soijakastikkeella. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita herneet ja maissit sekä kaurajauhis kattilaan. Kuumenna. Mausta vegaaninen italianpata maun mukaan suolalla ja pippurilla.