Go Back

Beanit-nuudeliwokki

Beanit-nuudeliwokki on arjen simppeli pikaruoka, johon voi parsa- ja lehtikaalin lisäksi upottaa myös muita sesongin kasviksia tai jääkaapin tähteitä.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 rs (250 g) Beanit-suikaleita (maustamaton tai esim. valkosipuli-yrtti)
  • 150 g täysjyvävehnänuudeleita
  • 1 parsakaali
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä

Kastike

  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl Hoisin-kastiketta
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paloittele parsakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti, revi lehdet pienemmiksi.
  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Ruskista Beanit-suikaleet pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle öljyä. Paista parsakaalia pari minuuttia, lisää lehtikaali ja paista toiset pari minuuttia. Lisää sitten nuudelit, Beanit-suikaleet ja kastike. Sekoita ja anna paistua vielä pari minuuttia.
  • Viimeistele wokki sekoittamalla joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä seesaminsiemenet.