Beanit-nuudeliwokki
Beanit-nuudeliwokki on arjen simppeli pikaruoka, johon voi parsa- ja lehtikaalin lisäksi upottaa myös muita sesongin kasviksia tai jääkaapin tähteitä.
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 25 minutes mins
- 1 rs (250 g) Beanit-suikaleita (maustamaton tai esim. valkosipuli-yrtti)
- 150 g täysjyvävehnänuudeleita
- 1 parsakaali
- 100 g lehtikaalia
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 1/2 ruukkua ruohosipulia
- 1/2 dl seesaminsiemeniä
Kastike
- 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 2 rkl Hoisin-kastiketta
- 1 rkl tummaa siirappia
- 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
Paloittele parsakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti, revi lehdet pienemmiksi.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Siirrä syrjään odottamaan.
Ruskista Beanit-suikaleet pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
Lisää pannulle öljyä. Paista parsakaalia pari minuuttia, lisää lehtikaali ja paista toiset pari minuuttia. Lisää sitten nuudelit, Beanit-suikaleet ja kastike. Sekoita ja anna paistua vielä pari minuuttia.
Viimeistele wokki sekoittamalla joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä seesaminsiemenet.