Go Back
marokkolainen linssikeitto

Marokkolainen linssikeitto

Marokkolainen linssikeitto kääntää kiireisen arjen ruokakurssin hetkessä myötätuuleen. Harissasta potkua saava ja kaurakermalla pyöristetty marokkolainen linssikeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa - ja vieläpä hyvää sellaista! 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl harissaa
  • 1 rkl ras el hanout -mausteseosta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 4-5 dl vettä
  • 2 dl raakoja punaisia linssejä
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuli raukeaksi. Lisää porkkanakuutiot ja valkosipuli. Paista vielä hetki, lisää sitten harissa, tomaattipyree ja ras el hanout. 
  • Kumoa kattilaan tomaattimurska, vesi ja huuhdellut valutetut linssit. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Jos keitto näyttää liian paksulta, lisää tilkka vettä.
  • Lisää kattilaan kaurakerma, suola, sokeri ja sitruunamehu. Surauta marokkolainen linssikeitto soseeksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Kuumenna tarvittaessa.