Marokkolainen linssikeitto
Marokkolainen linssikeitto kääntää kiireisen arjen ruokakurssin hetkessä myötätuuleen. Harissasta potkua saava ja kaurakermalla pyöristetty marokkolainen linssikeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa - ja vieläpä hyvää sellaista!
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 25 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl harissaa
- 1 rkl ras el hanout -mausteseosta
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 500 g tomaattimurskaa
- 4-5 dl vettä
- 2 dl raakoja punaisia linssejä
- 2 1/2 dl kaurakermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuli raukeaksi. Lisää porkkanakuutiot ja valkosipuli. Paista vielä hetki, lisää sitten harissa, tomaattipyree ja ras el hanout.
Kumoa kattilaan tomaattimurska, vesi ja huuhdellut valutetut linssit. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Jos keitto näyttää liian paksulta, lisää tilkka vettä.
Lisää kattilaan kaurakerma, suola, sokeri ja sitruunamehu. Surauta marokkolainen linssikeitto soseeksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Kuumenna tarvittaessa.