Go Back
shakshuka

Shakshuka

Shakshuka on Lähi-idästä kotoisin oleva ruoka, jossa yhdistyvät muhevan mausteinen tomaattikastike ja siihen tehdyissä koloissa kypsiksi hautuvat kananmunat. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 1 hour 10 minutes
Aika yhteensä 1 hour 15 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl harissatahnaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl savupaprikaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 100 g fetajuustoa

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • rapeakuorista vaaleaa leipää

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet.
  • Mittaa shakshukan ainekset kananmunia ja fetajuustoa lukuunottamatta uunivuokaan. Sekoita. Nosta vuoka uuniin noin tunniksi.
  • Tee tomaattikastikkeeseen neljä koloa ja riko niihin kananmunat. Murustele päälle fetajuustoa. Laita vuoka uuniin vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes valkuaisetovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeän juoksevia.
  • Saksi päällä tuoretta korianteria. Tarjoile shakshuka rapeakuorisen leivän kanssa.