Shakshuka
Shakshuka on Lähi-idästä kotoisin oleva ruoka, jossa yhdistyvät muhevan mausteinen tomaattikastike ja siihen tehdyissä koloissa kypsiksi hautuvat kananmunat.
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 1 hour hr 10 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr 15 minutes mins
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 1 dl vettä
- 2 rkl harissatahnaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl savupaprikaa
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 4 kananmunaa
- 100 g fetajuustoa
Lisäksi
- tuoretta korianteria
- rapeakuorista vaaleaa leipää
Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Huuhtele ja valuta kikherneet.
Mittaa shakshukan ainekset kananmunia ja fetajuustoa lukuunottamatta uunivuokaan. Sekoita. Nosta vuoka uuniin noin tunniksi.
Tee tomaattikastikkeeseen neljä koloa ja riko niihin kananmunat. Murustele päälle fetajuustoa. Laita vuoka uuniin vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes valkuaisetovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeän juoksevia.
Saksi päällä tuoretta korianteria. Tarjoile shakshuka rapeakuorisen leivän kanssa.