Go Back

Intialainen linssikastike

Linssikastike valmistuu keittiön perustarvikkeista. Tässä linssikastikkeessa ihastuttvat Intian lämpimät maut.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1-2 rkl sriracha-chilikastiketta tai chilijauhetta maun mukaan
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tlk (à 230 g ) punaisia tai vihreitä linssejä

Lisäksi

  • keitettyä riisiä tai ohraa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista vielä hetki.
  • Lisää kuivamausteet sekä tomaattipyree ja chilikastike. Paista vielä minuutin verran. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito, huuhdellut ja valutetut linssit sekä suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
  • Tarkista maku ja tarjoile linssikastike riisin tai ohran sekä tuoreen korianterin kera.