Go Back

Vegaaninen suklaamukikakku

Suklaamukikakku on vastaus äkkinäiseen herkkuhimoon. Pehmeä, mutakakkumainen mukikakku valmistuu kaapin perustarvikkeista sillä aikaa, kun kahvi tippuu.
Valmistelut 4 minutes
Kypsennys 1 minute
Aika yhteensä 5 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 1

Raaka-aineet
  

  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl kaurajuomaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 palaa vegaanista suklaata

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita mikron kestävässä mukissa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sokeri, suola ja vaniljasokeri. Lisää kaurajuoma ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja varmista, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja. Paina taikinan keskelle suklaapala tai toinenkin.
  • Kypsennä mukikakkua mikrossa täydellä teholla noin minuutin verran mieluummin aavistus liian vähän kuin hetki liian pitkään. Älä käytä mikrokupua.
  • Nauti suklaamukikakku lämpimänä vaniljajäätelön kera.