Kikhernemunakas ja intialainen peruna-kukkakaalitäyte
Kikhernemunakas on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ruoka, joka mausteita, höysteitä ja täytteitä vaihtamalla muuntuu niin arkeen kuin viikonloppuunkin sopivaksi.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 50 minutes mins
Kikhernemunakas
- 4 dl kikhernejauhoja
- 4 rkl perunajauhoja
- 4 rkl ravintohiivahiutaleita
- 4 tl sipulijauhetta
- 2 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 5 dl vettä
- rypsiöljyä paistamiseen
Peruna-kukkakaalitäyte
- 500 g perunoita yleislajike
- n. 500 g kukkakaalia 1 keskikokoinen
- 100 g pakasteherneitä
- 4-5 rkl öljyä
- 1 rkl garam masalaa
- 1 rkl jauhettua korianteria
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- tuoretta korianteria
- paksua turkkilaista kauragurttia tai kaurafraichea
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Pese perunat ja paloittele ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Paloittele myös kukkakaali. Peruna kypsyy hieman kukkakaalia hitaammin, joten kukkis kannattaa paloitella aavistuksen perunoita suuremmiksi kukinnoiksi.
Sekoita mausteet ja öljy keskenään. Pyöräytä perunakuutiot ja kukkakaalinkukinnot mausteöljyssä. Leitä väljästi leivinpaperilla vuoaratulle uuninpellille. Jos pellillä on tunkua, käytä suosiolla kahta peltiä sekä kiertoilmaa. Paahda noin 15 minuuttia.
Kasvisten paahtuessa valmista kikhernemunakas. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi pienissä erissä koko ajan esimerkiksi vispilällä sekoittaen. Anna taikinan turvota noin 5 minuuttia.
Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetulla paistinpannulla. Kaada 1/4 taikinasta pannulle ja paista molemmin puolin kullan ruskeaksi. Paista vielä kolme lettua samaan tapaan.
Kun kasvikset ovat paahuneet vartin ja ovat saaneet pintaan hieman väriä, lisää pellille pakasteherneet ja paahda vielä pari minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet.
Jaa peruna-kukkakaalitäyte kikhernemunakkaille. Viimeistele kikhernemunakas tuoreella korianterilla sekä gurtilla tai kaurafraichella.