Go Back

Kattilalasagne

Kattilalasagne on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokkuuden huippu. Yhden padan taktiikalla valmistuva pannulasagne on pöydässä puolessa tunnissa.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 6 täysjyvälasagnelevyä
  • 1 pkt (n. 250 g) vegejauhista, nyhtökauraa, härkistä tms.
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 tlk (400-500 g) valmista tomaattipastakastiketta (esim. yrtti- tai juustomaustettua)
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kaurafraichea
  • 1 dl juustoraastetta tarvittaessa vegaanista

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy laakealla paistinpannulla tai kasarissa ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipulit ja vegejauhis. Jatka paistamista vielä hetki. Lisää mausteet, kääntele sekaisin. Lisää myös tomaattikastike, vesi sekä kolmeen osaan pilkotut lasagnelevyt. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet.
  • Lusikoi joukkoon kaurafraichea nokareina. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuumenna kattilalasagne kannen alla vielä pari minuuttia niin, että juusto sulaa. Halutessasi voit gratinoida kattilalasagnen myös uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.