Soijabolognese: Kuumenna öljy pannulla. Lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia käännellen. Sekoita joukkoon soijakastike ja vesi. Paista, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen ja siirrä sitten lautaselle syrjään.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja raasta porkkana.
Paista sipuli pannulla raukeaksi, lisää valkosipulit ja porkkana. Paista vielä toiset viisi minuuttia. Kääntele joukkoon mausteet ja tomaattipyree sekä sokeri. Lisää tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen noin 15 minuuttia.
Sekoita joukkoon soijarouhe, kaurakerma ja mustapippuri. Kuumenna. Tarkista maku.
Tarjoa soijabolognese keitetyn spagetin ja vegaanisen parmesaanin kanssa.
Vegaaninen parmesaani: Mittaa ainekset monitoimikoneeseen. Aja sykäyksittäin rouheeksi. Jos haluat parmesaaniin enemmän makua, paahda pähkinät uunissa (200 astettan noin 5 minuuttia) tai kuumalla kuivalla paistinpannulla.