n. 6dlvettäenemmän, jos haluat juoksevampaa keittoa
2dlpunaisia linssejä
1tlsuolaa
1tlk (400 ml) kookosmaitoa
Valmistusohjeet
Kuori ja kuutioi bataatti pienehköiksi kuutioiksi. Pese ja pilko porkkanat pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Hienonna chilit.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli läpikuultavaksi, lisää valkosipulit, raastettu inkivääri sekä chilit. Jatka paistamista. Lisää kuutioidut bataatit ja porkkanat.
Huuhtele ja valuta linssit. Lisää vesi ja linssit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hissukseen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja kasvikset pehmenneet. Tarkkaile nesteen määrää ja lisää vettä tarvittaessa.
Kumoa kookosmaito kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä, jos bataattikeitto on makuusi liian paksua. Mausta suolalla.