Go Back

Aloo gobi

Aloo gobi on intialainen peruna-kukkakaalicurry. Paistinpannun sijaan helppo ja edullinen arkiruoka valmistuu uunissa yhden pellin taktiikalla.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 35 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 500 g perunoita
  • 1/2 keskikokoinen kukkakaali
  • 4 rkl öljyä
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • n. 100 g pakasteherneitä

Tarjoiluun

  • kaurafraichea tai turkkilaista gurttia
  • korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma; tai 225 astetta tasalämpö).
  • Pese perunat. Lohko perunat ja paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.
  • Sekoita öljy ja mausteet laakeassa kulhossa. Pyöräytä perunat ja kukkakaali kauttaaltaan mausteöljyssä ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda noin 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat pintaansa paahteista väriä.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kippaa kikherneet ja herneet pellille perunoiden ja kukkakaalin joukkoon. Paahda vielä noin 5 minuuttia.
  • Tarjoa aloo gobi tuoreen korianterin ja kaurafraichen tai turkkilaisen gurtin kanssa.