Go Back

Muhammara

Muhammara kuuluu Lähi-idän tahnasuosikkeihin. Paahdetuista paprikoista, saksanpähkinöistä ja mausteista pyöräytetty tahna vie kielen.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 punaista paprikaa
  • 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl harissatahnaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uuninpelti foliolla. 
  • Halkaise paprikat, poista siemenkota. Aseta paprikat uuninpellille leikkuupinta alaspäin. Paahda uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes kuori on reilusti mustunut.
  • Sulje paprikat noin vartiksi muovipussiin tai tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Poista sitten mustunut kuori ja leikkaa paprikat suikaleiksi.
  • Leikkaa leivästä reunat (älä heitä roskiin vaan paahda esimerkiksi krutongeiksi!) ja leikkaa leipä kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Tarkista maku.
  • Tarjoa muhammara osana meze-pöytää, leivän levitteenä, hampurilaisen välissä tai vaikkapa grilliruokien lisukkeena.