Muhammara
Muhammara kuuluu Lähi-idän tahnasuosikkeihin. Paahdetuista paprikoista, saksanpähkinöistä ja mausteista pyöräytetty tahna vie kielen.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
- 2 punaista paprikaa
- 2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl harissatahnaa
- 1/2 tl suolaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uuninpelti foliolla.
Halkaise paprikat, poista siemenkota. Aseta paprikat uuninpellille leikkuupinta alaspäin. Paahda uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes kuori on reilusti mustunut.
Sulje paprikat noin vartiksi muovipussiin tai tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Poista sitten mustunut kuori ja leikkaa paprikat suikaleiksi.
Leikkaa leivästä reunat (älä heitä roskiin vaan paahda esimerkiksi krutongeiksi!) ja leikkaa leipä kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Tarkista maku.
Tarjoa muhammara osana meze-pöytää, leivän levitteenä, hampurilaisen välissä tai vaikkapa grilliruokien lisukkeena.