Go Back

Vegaaninen raparperipiirakka

Vegaaninen raparperipiirakka on kevään ajankohtaisin leivonnainen, joka onnistuu myös vegaanisena. Kesän paras vegaaninen raparperipiirakka on helppotekoinen, maukas ja mehevä, raikkaan kirpsakka sekä rapealla muruseoskella viimeistelty.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

Raparperipiirakan pohja

  • 3 dl kaurajuomaa
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Täyte

  • n. 300 g raparperinvarsia pilkottuna

Muruseos

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g vegaanista margariinia esim. Sininen Keiju

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (noin 24 cm tai suurempi) tai suurehko uunivuoka (noin 25 cm x 30 cm) leivinpaperilla.
  • Valmista muruseos.. Nypi margariini, fariinisokeri, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita keskenään kaurajuoma, öljy ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä öljy-kaurajuomaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä enempää kuin on tarpeen. Kaada taikina vuokaan.
  • Pilko raparperin varret paloiksi ja aseta ne vuokaan taikinan päälle.
  • Murustele raparperien päälle muruseos. Nosta vuoka uuniin ja paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim, tikun avulla. Piirakka on valmis, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.
  • Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat siitä paloja. Tarjoa vegaaninen raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.