Go Back
täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat on kesän sesonkiruokaa parhaimmillaan. Halkaistut ja koverretut kesäkurpitsat saavat kyytiinsä muhevan soijarouhekastikkeen ja pinnalle herkullisen juustokuorrutteen.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 35 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2-3 hoikkaa kesäkurpitsaa
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl paseerattua tomaattia esim. yrttimaustettua
  • 4 rkl arrabiata-pestoa
  • n. 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
  • 2-3 dl juustoa raastettuna halutessasi vegaanista

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Halkaise kesäkurpitsat ja koverra sisus esimerkiksi lusikan avulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Nosta kesäkurpitsan puolikkaat uuniin esipaahtumaan.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää sitten soijakastike ja hetken kuluttua noin desilitra vettä pienissä erissä. Hauduta, kunnes enin neste on imeytynyt soijarouheeseen. Lisää pannulle koverrettu kesäkurpitsan sisus ja paista sekoitellen, 5-10 minuuttia.
  • Lisää pannulle tomaattipyree , sekoita ja lisää sitten paseerattu tomaatti, pestokastike sekä aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes enin neste haihtuu ja kastike on koostumukseltaan melko sakeaa.
  • Lusikoi täyte kesäkurpitsoihin, lisää pinnalle juustoraaste ja paahda uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kesäkurpitsat ovat pehmenneet. 
  • Nauti täytetyt kesäkurpitsat heti esimerkiksi raikkaan salaatin ja rapeakuorisen leivän kera.