Go Back

Vegaaninen pinaattikeitto

Vegaaninen pinaattikeitto on arkiruokien parhaimmistoa. Einesruokien kunkku on helppo ja nopea tehdä myös alusta alkaen itse. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 50 g vegaanista margariinia esim. Sininen Keiju
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl kaurajuomaa
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 1 tlk (2-2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista.
  • Lisää kattilan 3 dl kaurajuomaa vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiehuu. Lisää loppu kaurajuomasta sekä pinaatti. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon kaurakerma, suola ja pippuri. Kuumenna ja tarkista maku.
  • Tarjoa vegaaninen pinaattikeitto sellaisenaan tai esimerkiksi rapeaksi paistettujen savutofukuutioiden kanssa.